Asociatia vincențiană Maica Domnului Milostiva

Asociatia Vincentiana "Maica Domnului Milostiva"
Loc. Turț Jud. Satu Mare

logo facebook

Voluntariat

voluntariatStudentii americani, de la Universitatea Franciscana Steubenville, Ohio, isi aleg cate un semestru de studiu in Austria, Gaming. De acest program beneficiaza circa 100-150 de studenti din toata lumea. Au oportunitatea de a invata, de a experimenta in cadrul unei vechi manastiri, din secolul al XIV-lea. De-a lungul anului universitar au parte de excursii in alte tari, precum Italia, Cehia, Polonia, Romania si altele. Unii dintre ei aleg sa vina in Romania pentru a face voluntariat. Parohia grec-catolica Turt primeste in fiecare toamna si primavara, pentru 10 zile, in jur de 6-8 studenti americani, care sunt in schimb de experienta, inclusi in program austriac. Acestia venind in parohie, care este partener al asociatiei vincentiene, ne ajuta cu tot ceea ce este nevoie. Activitatile caritabile in care se implica acesti tineri sunt diverse. De fiecare data le pregatim un program prin care isi pot implica emotiile, prin care se pot apropia de omul aflat in nevoi. Aceasta perioada cuprinde vizite la centrele de tip familial sau maternal, din Satu Mare, unde americanii isi petrec timpul alaturi de copii, cantand in engleza, facand lectii, oferindu-le o dragoste pura si inocenta. In octombrie i-am avut aproape pe Shannon, Caitlin, Emily, Regina, Ana si Carlo. Sunt niste tineri foarte frumosi, intotdeauna pe punctul de a ajuta. Motto-ul nostru este de a-i ajuta pe cei aflati in dificultati si ei au raspuns pozitiv actiunilor caritabile pe care le desfasuram. O alta activitate desfasurata in comunitatea locala a fost petrecerea timpului in cadrul orelor de curs, de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Scoala Gimnaziala cu clasele O-VIII Gherta Mare si Centrul Educational, cu program „school after school”, din Josani. Peste tot au fost primiti cu multa ospitalitate, iar copii au fost incantati de aceasta experienta. Tinerii americani nu ajuta doar spiritual, moral, ci si financiar; acest lucru fiind dovedit de faptul ca ajuta parohia, in vederea construiri unui centru de zi, pentru copiii nevoiasi din cadrul comunitatii in care trai. Toate se fac pentru a ridica nivelul de trai, din iubire fata de „aproapele nostru”. Ne bucuram ori de cate ori vedem ca tineretul se angajeaza in actiuni de voluntariat, totul pentru a aduce un dram de speranta si bucurie pe fata trudita de necazurile vietii.